Bredtjärn

I lördags blev det en kort sväng till Bredtjärn, Krampen. Det va Magistern som var tvungen att komma hemifrån ;-) När vi kommer fram får vi höra av en campare att det har varit riktigt trögt fiske, endast tre fångade fiskar på två dar. Är ju inte direkt det man vill höra innan man börjat fiska.. Efter knappt tre timmar nötande var vi tvungna att åka hem tomhänta.

Efter ca trettio min hade Magisterns tålamod redan börjat tryta.... "Här är ju helt jävla dött, lyckas jag fånga en fiskjävel ska jag dra i mig en sjuttis ikväll". Det fick han nästan äta upp... strax innan hemfärd lyckades han lokalisera en kontinuerligt vakande fisk i en vik. På med flyttafs och torrfluga för både honom o mig...  sakta smög vi närmare den vakande fisken... Magistern slänger på en mindre Klinkhammer i förhoppning att kunna lura pelletskräket... När väl lyckas lura upp fisken för hugg blir han allt för ivrig... eller så satt han o sov...  personligen tror jag på det sistnämnda. Fisken måste ha stuckit sig på kroken då den därefter slutar vaka...och inge mer känning.  Jaja... Nya tag i helgen?

För övrigt har undertecknat laddat upp med ett helt gäng nya flugor inför sommarens äventyr :D... längtar som fan!

/Bankarn

Lyckat premiärfiske i Hedströmmen

Fiskesuget blev tillslut för stort.. fick med mig Magistern på ett par timmars eftermiddagsfiske i Hedströmmen (Bernshammar) idag. Magistern har fiskat där i åratal, men för min del var det första gången. Kan inte säga annat än att det blev en lyckad premiär.

Två fångade öringar runt kilot blev det för min del under de tre timmarna vi strosade nere vid strömmen. Den första fick simma tillbaka, men sen kände jag att jag var tvungen att göra skäl för namnet ;-) En "trofe" från premiärfisket togs med till farmor o farfar (dessa pellets ätare är ju inte dem godaste o äta, men morföräldrarnas smaklökar är inte längre som dem en gång varit).. ;-) Magistern lyckades oxå kroka två fiskar men tappade dock den ena... f*n va synd! Det betyder oundvikligen att jag drog det längsta stråt idag igen ;-) (senast var när Magistern och undertecknad var till Tidan, i början av April, vilket oxå var premiär för min del). Många premiärer har det blivit i år och fler lär det bli... för er nu som undrar varför så många premiärer så är det som så att jag började min flugfiske "karriär" så sent som förra året.

Måste ju nämna att naturen runt sträckan i Hedströmmen är fantastiskt vacker... bjuder på några få bilder här nedan.

Jag hade vägarna förbi Hedströmmen för några veckor sedan då några medlemmar från Edgeflyfishing.se hade anordnat en träff vid detta fiskevatten. Då var vattennivån betydligt mkt högre än den var idag..

Sprang för övrigt på "Säta" vid bilarna, då han stod och trimmade iordning fiskeprylarna precis när vi var påväg hem.

Eventuellt nya tag imorrn..

//Bankarn






Skam den som ger sig

Praktikanten och jag tog oss efter jobbet i torsdags ut till Villingsberg igen...
Denna gång sa jag till praktikanten direkt i bilen ut att idag är det fiskgaranti för vinden är perfekt.
Behöver jag säga att jag också kollade igenom påsen efter korven han sa att han hade med sig haha

Det tog nog inte mer än 10 kast innan första satt krokad....efter en något vild drillning så släppte fisken precis nedanför fötterna på mig.
Fisken var under kilot så det gjorde inget =)
Praktikanten såg aningen chockad ut av att mitt löfte i bilen faktiskt skulle stämma.
Inte många kast därefter var det dags igen...samma visa igen....krokad fisk...tappad fisk.....
2 i rad......bara bita ihop.
Fisken vakade och hoppade friskt så det var positiva tongångar hela tiden.
Praktikanten spräckte nollan för dagen och tog även dagens andra.
Skulle jag bli utan?
Jag ställde om taktiken i halvtid och satsade på kontringar...
Tog in flugan sakta för att sedan blixtsnabbt kontra med snabba intagningar....
Det gav hugg....och en landad fisk.
Tog ytterligare en så ställningen slutade 2-2 i dagens match.
Kvällen blev fin med grillning och lyssnande på fiskar som gjorde monsterhopp i vattnet ....
Efter en lyckad fisketur ställde vi in den där ölen som vi skulle gå ut och ta efteråt.....
Det är jobbigt att drilla stor fisk ;)

/Dräparn

RSS 2.0