Norgerapport från helgens övningar

Med gps:en inknappad mot Norge så tog vi del av en trött tantröst som guidade oss via – kör in i rondellen, tag sedan andra höger. Nåväl, ni ska slippa hela färdrutten och istället få reda på att vi kom fram utan bekymmer och fiskesuget var på topp.

Knodde hade hemtjänsten med en hel flock ungar och till honom kan vi hälsa att fyrklövern smakade lika fint som vanligt =)

 

Vi har varit här många gånger tidigare men på denna resa hade vi med oss en ny praktikant som numera har fått namnet ”Dykarn”. Smeknamn är rätt vanligt bland oss och själv har jag fått namnet ”Dräparn” sedan tidigare och Tasala går under namnen ”Förmannen” eller ”Bankarn”, förklaring till dessa kan man läsa om i tidigare inlägg.

”Dykarn” känns även igen som Roland Jansson och han fick sitt smeknamn sedan han klarade av konststycket att göra tre klockrena dyk ner i vattnet under dom två första dagarnas vadning, kallt och gott och poängtavlan visade 9,7p för utförande, 10.0p för presentationen och med en  svårighetsgrad på 1.0.

 

Tilläggas kan också att ”Dykarn” fick se sina första vilda renar trots att han levt ganska länge.

 

”Dykarn” hade inför resan inhandlat en hel mängd fiskeutrustning och hotade med att grejerna skulle hamna på blocket efter resan om han inte fick fisk. Som tur var så fick han fisk och det roligaste var när han fick sin största. ”Bankarn” assisterade med att håva upp den och skulle sedan väga personbästat då han upptäcker att batteriet är slut i vågen! Snacka om mungiporna ner på ”Dykarn” som efteråt har fått för sig att fisken väger mer än den i verkligheten gjorde. Rutinen av att se storleken säger att den inte vägde över 0,5kg men det är inte dåligt det heller. Rekord är till för att slås =)

"Dykarn"

"Bankarn"

"Dräparn"

Vädret har varit riktigt bra och för er som följt oss tidigare kan jag lugna er, ”Bankarn” har inte sett några ryska ubåtar här så vi lever ”Safe”.

Vi hade även turen att finna en fin liten mysig stuga som ligger inom gångavstånd från det bästa fiskevattnet mot tidigare år då vi oftast bott så man måste åka bil. Grannarna som vi hyrde stugan av kom även in med jämna mellanrum och serverar oss kaffe =)

Annars kan man väl säga att vi var här någon vecka för tidigt men några riktigt fina harrar har vi landat och dom små är huggvilliga även dom i det kalla vattnet.

Vattennivån låg ungefär 15cm över normalt men man märker att insektslivet börjar ta fart nu när värmen börjar komma. Runt 20 grader har vi haft så jag skulle tippa på att om 1,5 vecka så tar nog torrflugefisket fart.

Det blir nog ev. en resa till med samma destination innan flyget bär oss till Råsto v.30.

Flera bilder från Norgeresan:

/ "Dräparn"


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Underbara bilder,jag följer gärna med som mattant nästa resa;)

2011-06-08 @ 07:48:26
Postat av: "Dykarn"

Vadarstav är till för fegisar. Kanonresa vilket bilderna visar. Helt otroligt att vågen just då slutade fungera. Strax över 0,7. En riktig bjässe alltså.

2011-06-10 @ 16:15:56
Postat av: Knodde

Nästa gång ska ja med annars får ni inte åka!!

2011-06-11 @ 07:43:54
Postat av: Uffe

Fina bilder! Ser att "Förmannen" ritualsnittat korven på sedvanlig manér :-)

2011-06-13 @ 17:10:19
Postat av: Förmannen

Dykarn: Inte ett gram över 500 var den, även om man kan vilja tro det ;)



Uffe: Det går inte att grilla korv utan snitt. Inte lång tid kvar till sandåsarnas land!! :-)

2011-07-15 @ 12:59:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0